Varma


Virallinen nimi: BH TK1 Energetic-Action's Bam-Bam
Kutsuma nimi: Varma
Rotu: Belgianpaimenkoira Tervueren
Syntymäaika: 11.7.2012
Väri: Harmaa
Kasvattaja: Mari Klemola, kennel Energetic-Action's
Varma Koiranetissä

Terveys:
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Selkä: L7 puuttuu, muuten terve (epävirallinen kuvaus 9.12.2013)

Tulokset:
Agility: maxi2
PK-puoli: BH hyväksytty
Toko: TK1
Näyttely: SERT, VSP

Varma tulo oli useamman vuoden haaveilun tulos. Alkuun Varman tuli olla groenendael, mutta muuttuikin matkan varrella seuraavaan muunnokseen, tervuereniin. Varman oli tarkoitus tulla minun harrastuskoirakseni, jonka kanssa pystyisi harrastamaan niin näyttö- kuin käyttölajeja. Pienen belgin pään menoksi oli suunniteltu ohjaajan tutustuttaminen pk-maailmaan sekä agilityn saloihin syvemmin. Varman harteille oli asetettu suuret vaatimukset, ja kuinka upeasti se ne täyttääkään nykyään !

Vaikka Varma on varsin terävä belgi, niin sen kanssa on mukava työskennellä. Jo pennusta asti olen tehnyt töitä Varman sosiaalistamisen kanssa sekä työmotivaation kanssa tai paremminkin treenimotivaation kanssa. Sosiaalinen Varma onkin, russelisiskonsa tapaan saanut kehuja rodusta pitämättömiltä juurikin avoimuutensa ja lempeytensä takia. Ja vaikka se onkin astetta lempeämmän ja kiltimmän oloinen, potkuakin riittää ihan mukavasti. Agilityssa neiti on kuin mikäkin tykki kuten hakumetsässä. Tokoon ja tottikseen neiti on syttynyt hitaammin, mutta kaikkensa se antaa ja yrittää sekä antaa palautetta, jos ohjaaja töpeksii.

Kotioloissa neiti osaa olla sekä maailman raivostuttavin että ihanin. Tylsistyessään belgi kyllä ilmaisee itsensä ja kertoo, jos haluaa huomiota. Viimeistään siinä vaiheessa belgin huomioi, kun sylissäsi on läjä limaisia leluja ja mouruava belgi vieressäsi. Tilanteita, joissa ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Toisaalta neiti ottaa kaiken irti kotona olo ajasta, koska ikinä ei voi tietää milloin taas mennään ja silloin ollaan heti valmiina matkassa ulko-ovella odottamassa.

Varma on kyllä täyttänyt paikkansa täydellisesti, belgit ovat tulleet jäädäkseen <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti